Knot siarkowy (siarka w postaci pasków) jest bardzo wygodnym sposobem dezynfekcji ramek oraz sprzętu pasiecznego. Może być spalany w specjalnym pojemniku (puszce) do spalania siarki lub powieszony na drucie i podpalony.Podpalony pasek siarkowy podpalamy i zdmuchujemy. Dym z tlącego się paska dezynfekuje ramki i sprzęt. Jest tanim i...
Plastikowy dozownik do odparowywania kwasów mrówkowego i octowego. Posiada regulacje wielkości otworów, przez które wydobywają się opary. Średnica dopasowana do otworu pierścienia powałki.
Kwas mlekowy jest jednym z naturalnych składników, które wspomagają pszczelarzy w skutecznej walce z warrozą. Kwas mlekowy najczęściej jest wykorzystywany do jesiennego leczenia wspomagającego. Jest substancją naturalną, można więc go wykorzystywać także w pasiekach ekologicznych. Kwasu nie stosuje się podczas pożytku oraz wtedy, gdy...
Dozownik do kwasu zarówno mrówkowego jak i octowego. Miesci ok 40ml kwasu. Szerokość dozownika 6,5cm, wysokość 2,3cm
Zwalczanie Warrozy kwasem mrówkowym Sposób ten jest bardzo prosty, gdyż polega na tym, że czynnikiem niszczącym Warrozę są jedynie opary kwasu mrówkowego powstałe w wyniku jego parowania.
Zwalczanie Warrozy kwasem mrówkowym Sposób ten jest bardzo prosty, gdyż polega na tym, że czynnikiem niszczącym Warrozę są jedynie opary kwasu mrówkowego powstałe w wyniku jego parowania.
Kwas octowy jest bardzo skutecznym i tanim środkiem do odkażania plastrów pszczelich. Stosowanie go zabija zarazki NOSEMOZY oraz gąsienice i motyle BARCIAKA (MOTYLICY).
Kwas octowy jest bardzo skutecznym i tanim środkiem do odkażania plastrów pszczelich. Stosowanie go zabija zarazki NOSEMOZY oraz gąsienice i motyle BARCIAKA (MOTYLICY).
Kwas szczawiowy. Opakowanie 1000g. Kwas szczawiowy jest najlepszym preparatem do zwalczanie warrozy.
Kwas szczawiowy. Opakowanie 500g. Kwas szczawiowy jest najlepszym preparatem do zwalczanie warrozy. Występuje w wielu produktach spożywczych, także w miodzie dlatego nie stanowi zagrożenia dla produktów pozyskiwanych z pasieki. Nie stwierdzono odporności roztoczy warroza na kwas szczawiowy.